Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
  Citoweb - CMS
 
Kleuren en achtergronden
Het aanpassen van de basiskleuren van uw website is een zeer eenvoudige zaak. Denk goed na over een kleurencombinatie. Als u twijfelt neem dan een combinatie van blauw, lichtblauw en wit, de 'Sunilkleuren'. Veel mensen associëren deze met frisheid. Doordat u via het CMS heel gemakkelijk de kleuren kunt instellen, is het mogelijk om regelmatig een ander kleurenschema kiezen. Dat komt een website vaak ten goede.
 
U kunt van vijf onderdelen de kleuren onafhankelijk van elkaar wijzigen:
 • De achtergrond van de totale site.
 • De achtergrond van het werkgebied (de pagina’s), het zogenaamde middenvenster.
 • De vensterbalk van de pagina’s, de zogenaamde paginakop.
 • Het standaardlettertype
 • De links 
U stelt de kleuren als volgt in:
 1. Start het CMS en ga naar de Ga in het menu naar Achtergronden en kleuren.
  U ziet onderstaand scherm:


   
 2. Kies de optie Kleur.
 3. Klik in het gekleurde kader dat u wilt wijzigen.
Selecteer de gewenste kleur met de muis.
 1. Stel met de schuifbalk aan de rechterzijde van het kleurenvenster de intensiteit van de kleur in, door het driehoekje te verslepen met de muis.

  Klik onderaan op de knop Wijzigingen doorvoeren.
Als u nu uw website start of ververst dan moet de kleur veranderd zijn.
 
Wijzigen van achtergronden
 
Naast de basiskleuren is Citoweb voorzien van een aantal voorgeprogrammeerde achtergronden met bijpassen kleurcombinaties. U kunt tevens zelf afbeeldingen uploaden die als achtergrond dienen.
 
Een gekozen standaardachtergrond heeft tot gevolg dat de op dat moment actieve kleurencombinatie worden vervangen door de bij de achtergrond horende kleurcombinatie. U kunt deze achteraf overrulen door na de gekozen achtergond de kleuren aan te passen.
 
Ook bij zelf geuploade achtergronden is de volgorde belangrijk. Als u bijvoorbbeeld de kleurencombinatie van Blauw2 (de gekozen achtergrond van Cotiweb) of groen (de gekozen achtertgrond  van de demo-versie van Citoweb) wenst, maar met een zelf gekozen achtergrond, dan kiest u eerst Blauw2 of Groen en daarna de gekozen achtergrond.
 
- Powered by Citoweb -