Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
  Citoweb - CMS
 
Logo - email - lettergrootte en trefwoorden
Zoals al eerder gezegd, uw logo is zeer belangrijk. Neem er de tijd voor totdat het voldoet aan uw eisen.

Algemeen:
 • Kleuren. Een kleurverloop is fraai, maar maak het niet te schreeuwend
 • Plaats niet teveel tekst in het logo, dat kunt u dan later enkel nog maar wijzigen door het logo opnieuw te maken. Logoteksten kunt u in het CMS invoeren, ze worden over het logo geplaatst. Het logo van Citoweb:

   
Het logo bevat de logotekst: Citoweb – CMS met grote lichtgrijze letters, gevolgd door een vijftal enters. Het ziet er dan op de site als volgt uit:U ziet dat de werkelijke weergave van het logo iets anders is. Dat komt omdat het logo als achtergrond wordt weergegeven. Als het logo nog hoger gewenst zou zijn, dan moet er bij de logotekst achteraan nog extra enters worden toegevoegd.
 
Eerst moet het logo gemaakt worden. Dat kan in elk bekend tekenprogramma, zoals Photoshop, De Gimp, of Paint Shop Pro. Ieder tekenprogramma is in staat om een gif-afbeelding te maken.
Het logo mag u op iedere plaats op uw computer opslaan. Zorg dat u die locatie later kunt terugvinden; u heeft het logo later nodig bij de verwerking ervan door het CMS.

Het logo moet voldoen aan de volgende specificaties:
 • Het moet een gif zijn (dat is een bepaald soort afbeelding)
 • De naam moet luiden: logo.gif
  Dit is zeer belangrijk. Iedere ander naam wordt genegeerd en heeft tot resultaat dat het logo niet getoond wordt.
 • De maten: breedte minstens 1280 pixels, hoogte minstens 250 pixels.

Als het logo gemaakt is dan moet het naar een specifieke locatie op de webserver worden geplaatst.
 1. Ga in het menu naar Basisinstellingen
 2. Klik in het werkscherm bij Uw logo op de knop Bladeren.
  U ziet het volgende scherm:


   
 3. Ga met de opties Zoeken in en de linker knoppen naar de locatie waar uw logo is opgeslagen. Veel programma’s bewaren gemaakte afbeeldingen in de map: C:Mijn documentenMijn afbeeldingen. (In onderstaand voorbeeld is mijn logo op een andere locatie opgeslagen. Soms zult u dus even moet zoeken naar de locatie op uw computer of de hulp van iemand anders in moeten roepen.)
 4. Klik op Openen.
  De locatie wordt overgenomen:
 5. Klik onderaan op de knop Wijzigingen doorvoeren.
Lettergrootte
De basisinstelling van de grootte van het lettertype. Per pagina kunnen stukken afzonderlijk een andere grootte krijgen.
 
Titel invoeren
Dit is de titel die in de vensterbalk van de browser komt te staan. Hij is vooral belangrijk voor de toegankelijkheid van zoekmachines zoals Google.
 
Trefwoorden invoeren.
Trefwoorden zijn van belang bij sommige zoekprogramma’s. U kunt hier een aantal relevante woorden invoeren die ervoor zorgen dat uw site beter gevonden wordt. Maak het niet te bont, voer er niet meer dan 15 in. Google is een zeer inteligente zoekmachine die uw site in de rankingpage (mate van belangrijkheid) laat zakken als u een te groot aantal trefwoorden invoert!
 
E-mailadres invoeren.
Voor een aantal zaken binnen uw site is uw e-mailadres noodzakelijk. Dit is natuurlijk het geval bij de contactpagina, maar ook als iemand een bericht in uw gastenboek achterlaat, zult u daarvan een melding per e-mail ontvangen.
 
Na het invoeren van uw trefwoorden en/of e-mailadres moet u weer klikken op de knop Wijzigingen doorvoeren.
 
Als u nu uw website start of ververst dan is het logo te zien en zijn uw trefwoorden, lettergrootte en e-mailadres verwerkt
 
- Powered by Citoweb -