Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
  Citoweb - CMS
 
Uploaden afbeeldingen en Slider
Afbeeldingen (meestal foto’s) nemen een bijzondere plaats in op een website. Niet alleen wordt de pagina visueel aantrekkelijker, maar een afbeelding zegt vaak ook meer dan…
Voor dat u een afbeelding op een pagina kan plaatsen moet deze afbeelding eerst naar de webserver worden geupload. Pas daarna kan de afbeelding op de pagina worden geplaatst.
 
Een foto moet wel voorbereid worden voor het internet. Moderne fotocamera’s en smartphones produceren foto’s met veel pixels. Deze foto’s maken een internetpagina te traag, dus moet u een foto meestal eerst verkleinen tot een formaat waarbij uw website snel blijft functioneren. Het verkleinen van een foto kan in ieder grafisch pakket worden uitgevoerd.  Let op, een foto wordt inhoudelijk niet kleiner door de hoekpunten te verslepen. U moet naast de afmeting ook de resolutie verlagen.
 
Het uploaden van een foto naar de webserver van uw website.
Het voorbereidende werk is gedaan. De foto is klein genoeg en u weet precies waar en onder welke naam u hem kunt vinden in uw computer (meestal in Mijn afbeeldingen).
 1. Ga in het menu naar Basisinstellingen (de bovenste optie)
 2. Klik in het werkscherm bij Uploaden van afbeeldingen op de knop Bladeren.
  U ziet het volgende scherm:
 3. Ga met de opties Zoeken in en de linker knoppen naar de locatie waar uw afbeelding is opgeslagen. Veel programma’s bewaren afbeeldingen standaard in de map: C:Mijn documentenMijn afbeeldingen. (In onderstaand voorbeeld is mijn afbeelding op een andere locatie opgeslagen. Soms zult u dus even moet zoeken naar de locatie op uw computer of de hulp van iemand anders in moeten roepen.)
 4.  Klik op Openen.
  De locatie wordt overgenomen:
   
 5. Klik onderaan op de knop Wijzigingen doorvoeren.  
De foto is nu naar het internet ‘geupload’, het CMS zorgt voor de juiste locatie.
Dit moet u vanzelfsprekend doen met alle foto’s die u in uw website wilt gaan gebruiken.
Nu kan de afbeelding daadwerkelijk op een webpagina worden geplaatst.
 
Het aanroepen van de foto op een pagina.
Nu de foto op het internet is geplaatst kunt u deze gaan oproepen in een pagina. In het volgende voorbeeld doen we dat met de pagina Home.
 1. Klik links in het menu op de Mutatie webpagina’s en plaats de cursor op de locatie waar u de foto wilt plaatsen.
  Klik op de knop Afbeelding inlezen:

  Klik op de knop Bladeren op de server.
 2. U ziet onderstaand scherm:
 3. Dubbelklik op de gewenste afbeelding.
 4. Experimenteer met de waarden Breedte, Hoogte, Hspace, Vspace en vooral Uitlijning. De werking spreekt voor zich en u ziet iedere wijziging direct in het kader.
 5. Vervolgens klik u op OK.
 6. Klik onderaan op de knop Wijzigingen doorvoeren.  
Als u de website start of ververst dan zal de foto zichtbaar zijn.

Aanmaak Slider
Met dezelfde techniek maakt u de slider voor een spectaculaire diashow bovenaan uw pagina. Deze slider is altijd zichtbaar en start iedere keer opnieuw als u de site ververst.
In het menu kiest u voor Slider aanpassen:
 

 
Houd u wel rekening met de afmeting van de slides. Maak ze in ieder geval even groot, anders verspringt uw website iedere keer als een ander formaat slide wordt geladen en dat is niet professioneel.
Een goede afbeeldingsmaat is: 1850 x 270 px. U moet er namelijk rekening mee houden dat bezoekers verschillende formaten beeldschermen hebben die ook nog eens werken mer diverse resoluties.
 
- Powered by Citoweb -